Į

                                                                                                                         

                                                                                                                                            

 (8 427) 61 075

Info@kprc.lt  

KPRC facebuke Kelmė    Tytuvėnai 

Elektroninis dienynas


PROFESINIO MOKYMO ĮSTAIGŲ MOKINIŲ TARPTAUTINIO KONDITERIŲ PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KONKURSAS ,,PAVASARIO MAGIJA“

Balandžio 13 d. Klaipėdos turizmo mokykloje vyko tarptautinis konditerių profesinio meistriškumo konkursas "Pavasario magija". Konkurse iš Lietuvos ir užsienio profesinių mokyklų dalyvavo komandos sudarytos iš dviejų konditerijos specialybės mokinių. Reikėjo pagal savo sudarytą receptūrą pagaminti 4 porcijas šiuolaikinio biskvitinio deserto, kurį sudaro biskvitas, du derantys kremai, traškus elementas ir padažas. Praktinės užduoties atlikimo laikas buvo skirtas 5 valandos. Dalyvavo 12 komandų iš Lietuvos ir Latvijos.

Mūsų mokyklą atstovavo TK1/1 grupės mokinės Vanda Gerbenienė ir Laima Sandanavičienė. Jos gamino sudėtingą desertą "Bundanti gamta". Desertą sudarė biskvito su burokėlių milteliais tūelė, kurio viduje buvo “Laduree” pistacijų kremas, tūtelę dengė balto šokolado dekoras imituojantis beržo tošį. Šis elementas buvo įdėtas į traškantį biskvitą “brendžio tiulį”. Komponuojant desertą iš antrojo, ciberžolęs ir mango skonio kremo, buvo formuojami “bobausiai”. Dar konditerės dekorui derino pasifloros padažą, traškius trupinius “kramblą”, biskvitą “kempinę”.

Pirmąją vietą laimėjo moksleiviai iš Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro, antrąją – Klaipėdos turizmo mokyklos ir trečiąją – Elektrėnų PRC. Visi konkurso dalyviai ir juos ruošę profesijos mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais, dovanėlėmis. Konkursą vertino vertintojai: Evaldas Juška  (įmonės „Gourment“ meno vadovas, „Arrivée“ restorano technologas), Dovilė Valentienė  (maisto technologė UAB „Minordija“), Jelena Aleksandravičienė („Lalene“ desertų namų prekinio ženklo įkūrėja, gamybos vadovė bei savininkė). Mokinių darbai stebino išradingumu, kūrybiškumu, profesine drąsa, inovatyvumu bei deserto patiekimo sprendimais.