Įvadas į profesiją

Pirmo kurso GV4/1 gr. mokiniai, būsimi virėjai, rugsėjo mėnesį buvo supažindinami su būsima specialybe Modulio „Įvadas į profesiją“ metu mokiniai susipažįsta su maitinimo paslaugas teikiančiomis įmonėmis ir jų paslaugomis. Supažindinti teoriškai su įmonių veikla, mokiniai panoro pasižiūrėti, kaip atrodo virėjo darbo vietos, todėl pamokas padarėme netradicinėmis – lankėme maitinimo įmones, esančias Kelmės mieste.

Lydimi profesijos mokytojos, mokiniai lankėsi L. Mikutienės įmonėje – sulčių spaudykloje, greito maisto užkandinėje „DILSO”, valgyklėlėje ,,Audit“, picerijose ,,Trolių pica“ ir ,,Vesta“, kavinėje ,,COSMO WOK“, restorane – kavinėje ,,Kelmynė“, valgykloje ,,Vilbėnas“. Restorano- kavinės ,,Kelmynė“ savininkė papasakojo apie įmonės steigimo etapus, privataus verslo kūrimo galimybes, kokių resursų reikia pradedant kurti savo įmonę, o „Vilbėno“ direktorė Liudmila Barbaraušienė mokiniams pateikė daug informacijos ir žinių apie virėjo ir konditerio profesiją, asmenines savybes, reikalingas šioms profesijoms.

Pažintinių vizitų į įmones metu mokiniai apžiūrėjo maitinimo įmonių interjerą, susipažino su patalpų išdėstymu, sužinojo, kokie reikalavimai keliami virėjo profesijai. Apsilankę maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, mokiniai galėjo daugiau sužinoti apie virėjo profesiją įsitikinti, ar turi šioms profesijoms reikalingų gebėjimų ir asmeninių savybių.

 

Džiugu, kad restorane – kavinėje „Kelmynė“, picerijoje „Trolių pica“, valgyklėlėje ,,Audit“ bei greito maisto užkandinėje „DILSO” dirba mokiniai, įgiję padavėjo ir barmeno bei virėjo specialybes mūsų mokykloje. Profesijos mokytoja R. Palubinskienė

Kitos naujienos

Skip to content