Aukštaitijos kraštui būdingi mėsos gaminiai

Vasarį įvyko šauni pažintis su šiuolaikišku mėsos gaminių asortimentu bei gaminimo ypatumais. Mūsų mokyklos komanda lankėsi Rokiškio mėsinės Tauragės skyriuje. Turėjome labai puikius gidus, kurie mums ne tik „pakeitė aprangą”, bet nuoširdžiai išpasakojo įvairias gamybos subtilybes, supažindino su gamybiniais įrengimais, žaliavomis, tradicijomis, asortimentu. Buvo smagu matyti, kaip gaminami Aukštaitijos kraštui būdingi, tačiau visai Lietuvai skanūs mėsos gaminiai: Lietuvos tautiniu paveldu pripažintas šaltai rūkytas Rokiškio skilandis, šaltai rūkyti bei sūdyti lašiniai, vytintos dešros bei užkandžiai, rankų darbo vyniotiniai. Produktai gaminami pagal senuosius gamybos receptus, rūkymui iki šiol naudojama kaimiška rūkykla, daug rankų darbo. Kada buvo įdomi ekskursija, tikimės nuvykti dar kartą su mūsų mokyklos maisto specialybių mokiniais. Profesijos mokytoja A. Gedvygienė

Kitos naujienos

Skip to content